Functional foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap / Anna Blücher (red.) ; [fackgranskning: Åke Bruce ... ; tecknare: Lena Lyons].
Språk: Svenska Utgivningsuppgift: Lund : Studentlitteratur, 2005Tillverkare: DanmarkBeskrivning: 206 s. ill. 25 cmISBN:- 9144030657
- 9789144030654
- 613.2 22
- Vmb
- Vcbb
- Vcc
Innehåll:
Introduktion -- Matens betydelse för hälsan -- Lipider med bioaktiv potential -- Kolhydrater - positiva fysiologiska effekter -- Vitaminer - allt viktigare friskfaktorer -- Mineraler - många funktioner i kroppen --Antioxidanter -- hindrar härskningsprocesser -- Bioaktiva naturprodukter med hälsoeffekter -- Probiotika och prebiotika - positiva mikroorganismers betydelse -- Livsmedel eller läkemedel - vad är functional foods? -- Dokumentation av livsmedelsfysiologiska effekter genom humanstudier
Exemplartyp | Aktuellt bibliotek | Placering | Hyllsignatur | Status | Streckkod | |
---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Biblioteket HKR | Biblioteket | 613.2 Functional | Tillgänglig | 11156000148101 |
Antal reservationer: 0
2. tr., 2006 ;3. [tr.], 2007
Introduktion -- Matens betydelse för hälsan -- Lipider med bioaktiv potential -- Kolhydrater - positiva fysiologiska effekter -- Vitaminer - allt viktigare friskfaktorer -- Mineraler - många funktioner i kroppen --Antioxidanter -- hindrar härskningsprocesser -- Bioaktiva naturprodukter med hälsoeffekter -- Probiotika och prebiotika - positiva mikroorganismers betydelse -- Livsmedel eller läkemedel - vad är functional foods? -- Dokumentation av livsmedelsfysiologiska effekter genom humanstudier