Functional foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap / Anna Blücher (red.) ; [fackgranskning: Åke Bruce ... ; tecknare: Lena Lyons].
Language: Swedish Publisher: Lund : Studentlitteratur, 2005Manufacturer: DanmarkDescription: 206 s. ill. 25 cmISBN:- 9144030657
- 9789144030654
- 613.2 22
- Vmb
- Vcbb
- Vcc
Item type | Current library | Shelving location | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Book | Biblioteket HKR | Biblioteket | 613.2 Functional | Available | 11156000148101 |
2. tr., 2006 ;3. [tr.], 2007
Introduktion -- Matens betydelse för hälsan -- Lipider med bioaktiv potential -- Kolhydrater - positiva fysiologiska effekter -- Vitaminer - allt viktigare friskfaktorer -- Mineraler - många funktioner i kroppen --Antioxidanter -- hindrar härskningsprocesser -- Bioaktiva naturprodukter med hälsoeffekter -- Probiotika och prebiotika - positiva mikroorganismers betydelse -- Livsmedel eller läkemedel - vad är functional foods? -- Dokumentation av livsmedelsfysiologiska effekter genom humanstudier